Mijn naam is Ferry van Slingerland, 30 jaar oud en geboren en getogen in Katwijk aan zee. Ik woon samen met mijn partner Adriana en mijn zoontje Joep vlak aan de kust van de Noordzee. Het vissen is mij met de paplepel ingegoten door mijn vader die toen ik pas geboren was al vaak aan de waterkant te vinden was. Vanaf het moment dat ik mijn zwemdiploma had, mocht ik voor het eerst een nachtje met hem mee. Mijn eerste nacht was niet bepaald een goed begin, want we wisten niets te vangen op de bekende Bosbaan. Voor zover ik het kan herinneren was het die nacht ook erg koud. Na die nacht zag ik het karper vissen niet meer zo zitten maar mijn vader wist mij toch te overtuigen om nog eens mee te gaan. De 2 opeenvolgende nachten waren nachten om nooit te vergeten. We wisten samen maar liefst 35 vissen te vangen en ondanks de regen was ik was direct verkocht. Er volgenden nog vele jaren leuke visjaren. Helaas is mijn beste vismaat, vriend en vader in 2009 overleden en het vissen is vanaf dat moment ook even op een laag pitje gezet. Echter begon het na 2 jaar weer te kriebelen en kon ik al gauw weer de waterkant vinden. In de jaren erna is mijn voorkeur steeds meer uitgegaan naar de grotere wateren waar je toch echt je best moet doen om een mooie vis te vangen. Het water leren kennen en de vis opzoeken vind ik erg interessant omdat een groot water nooit hetzelfde is en vaak veranderd.